Suklaakakkupohja

Tässä erittäin mehevä ja herkullinen ohje suklaakakkupohjaan, joka sisältää oikeaa suklaata, ei kaakaojauhetta. Ohjeen löysin alunperin Tanjalta täältä, mutta muokkasin sitä hieman sopimaan aineksiin, joita löytyi omista kaapeista.
 
200 g tummaa suklaata
75 g voita
4 munaa
150 g sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
75 g vehnäjauhoja
2 rkl maustamatonta jogurttia
 
- Voitele (ja jauhota) 20 cm:n kakkuvuoka ja laita uuni kuumenemaan 160 asteeseen.
- Sulata suklaa ja voi tasaiseksi seokseksi.
- Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään.
- Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi kuumassa vesihauteessa.
- Lisää suklaavoiseos vaahtoon varovasti käännellen.
- Sihtaa joukkoon jauhoseos jälleen varovasti käännellen.
- Lisää lopuksi maustamaton jogurtti.
- Kaada seos vuokaan ja paista n. 55 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti