Kinuskitayte

3 dl kuohukermaa
3 dl fariinisokeria
5 dl vispikermaa
4 liivatetta

Valmista ensin kinuski, mielellään jo edellisenä päivänä, jotta se ehtii jäähtyä kunnolla:

- Laita kuohukerma ja fariinisokeri kattilaan. Kiehauta ja nosta pois liedeltä jäähtymään. Laita kinuski lopuksi jääkappiin kylmenemään.

- Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään.
- Vatkaa vispikerma vaahdoksi.
- Vatkaa jääkaappikylmä kinuski vaahdoksi.
- Sekoita vaahdot keskenään.
- Kiehauta tilkka vettä ja sulata joukkoon liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana kinuskivaahtoon samalla koko ajan vatkaten.

Tällä ohjeella täytettä tulee runsaasti, joten se riittää 30 cm:n kakun kahteen täyteväliin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti