Mansikkatayte

2 dl Vispikermaa
200 g vaniljan tai appelsiinin makuista tuorejuustoa/rahkaa
½-1 dl tomusokeria
2-3 rkl vaniljakreemijauhetta
1 ps (200 g) (pakaste)mansikoita

- Vatkaa vispikerma vaahdoksi.
- Lisää vaahtoon rahka, tomusokeri ja vaniljakreemijauhe.
- Pilko mansikoita pienemmäksi tai survo ne haarukalla ja lisää täytteeseen. (Jos käytät pakastemansikoita, sulata niitä hieman ja valuta ylimääräinen neste pois, ennen kuin survot ne. Näin täytteestä ei tule liian vetelää.)

Vaniljakreemijauheen sijasta voi täytteen jämäköittää myös 4 liivatelehdellä. Etenkin kerros- ja muotokakkuihin suosittelen liivatteiden käyttöä, jotta täyte ei jää liian löysäksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti