200 g vaahtokarkkeja
½ dl vettä
n. 1½ pkt tomusokeria
öljyä
- Öljyä mikronkestävä kulho ja laita siihen vaahtokarkit sekä vesi.
- Kuumenna vaahtokarkkeja mikrossa n. 20 sekunnin jaksoissa ja sekoita aina välillä.
-
Kun seos on tasaisesti sulanut, ala sihtaamaan tomusokeria joukkoon.
Aluksi sekoittamiseen voi käyttää yleiskonetta tai käsivatkainta. Kun
taikina alkaa olemaan liian jämäkkää koneelle, siirry käsin
vaivaamiseen.
-
Kun taikina on suunnilleen koossa pysyvää, mutta vielä aika tahmeaa,
kääri se kelmuun. Sihtaa kelmun päälle ensin tomusokeria, laita taikina
sen päälle ja sihtaa vielä päälle tomusokeria. Kääri kaksinkertainen
kelmu tiiviisti taikinan ympärille ja laita taikina jääkaappiin
vetäytymään.
-
Kun otat taikinan käyttöön, voit lämmittää sitä hieman mikrossa,
jolloin sitä on helpompi käsitellä. Sihtaa työpöydälle taas tomusokeria
ja vaivaa taikinaa, kunnes se ei tartu alustaan kiinni ja saat kaulittua
siitä siistin levyn.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti