Sacher-kakku


130 g voita
45 g sokeria
100 g keltuaisia
120 g sulaa tummaa suklaata
100 g valkuaisia
100 g sokeria
120 g vehnäjauhoja
5 g vaniljasokeria

Väliin:
Aprikoosimarmeladia

Suklaakuorrutus:
200 g tummaa suklaata
1,5 dl kermaa
 
Käytä huoneenlämpöisiä raaka-aineita!


- Laita uuni kuumenemaan 170 asteeseen. Voitele (ja jauhota) 20 cm:n kakkuvuoka.
- Vaahdota voi ja sokeri (45 g) kuohkeaksi vaahdoksi.
- Sulata suklaa.
- Lisää keltuaiset ja sula suklaa voivaahtoon.
- Vatkaa valkuaiset ja sokeri (100 g) kovaksi vaahdoksi ja lisää massaan varovasti sekoittaen.
- Lisää lopuksi siivilöidyt jauhot varovasti käsin sekoittaen.
- Kaada taikina vuokaan ja nostele taikinaa keskeltä reunoille, jotta kakku ei kohoa liikaa keskeltä.
- Paista uunin alatasolla n. 50 min. (Kaksinkertaista annosta isommassa vuoassa tulee paistaa n. 60 min.)
 
- Jäähdytä pohja ja leikkaa kahteen tai kolmeen osaan.
- Kostuta esim. peruskostutusvedellä (90 % vettä + 10 % sokeria kiehautetaan ja jäähdytetään), johon on lisätty rommia tai rommiaromia.
- Lisää kakun väleihin aprikoosimarmeladia.
- Päällystä kakku kauttaaltaan ohuella kerroksella aprikoosimarmeladia ja yritä saada pinnasta mahdollisimman tasainen.
- Jos aprikoosimarmeladi tuntuu liian paksulta levittää sileästi, ohenna sitä vedellä kiehauttamalla kattilassa esim. 100 g aprikoosimarmeladia, 1 rkl vettä ja 1 tl sitruunamehua. Anna kuplahtaa ja jäähdytä hieman.
- Laita kakku jääkaappiin suklaakuorrutuksen valmistuksen ajaksi ilman kupua. Näin kakun pinta ehtii hetken kuivahtaa ja suklaalla kuorruttaminen sileästi on hieman helpompaa.
 
Suklaakuorrutus

- Kiehauta kerma kattilassa ja anna sen jäähtyä hieman.
- Lisää paloiteltu suklaa kerman joukkoon ja sekoittele hiljalleen lastalla (ei vispilällä, ettei synny ilmakuplia) kunnes suklaa on sulanut kermaan. Tässä vaiheessa voi halutessaan lisätä nokareen voita.
- Kaada kuorrute kakun päälle, valuta reunoille ja levitä parilla paletin sipauksella. Kuorrute alkaa jähmettyä heti, joten levityksen tulisi tapahtua nopeasti.

Ohje lainattu Ahonlaidan Tanjalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti