perjantai 16. elokuuta 2013

Raparperipiirakka

Tätä raparperipiirakkaa maistelimme jo alkukesästä kummityttöni kanssa, jolloin raparperikausi oli parhaimmillaan. Nyt tämä puutarhan herkku taitaa olla jo liian puumaista, mutta piirakka onnistuu mainiosti myös pakastetuista raparperinpaloista, joten palan kesää voi maistella vaikka syksyn räntäsateiden keskellä. :)


Pohja:
murotaikina, johon lisäsin 1 tl kanelia

Täyte:
5 dl raparperia
1 prk kermaviiliä
2 munaa
1 dl sokeria

- Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen. Voitele 20 cm piirakkavuoka.
- Kuori ja pilko raparperit.
- Vatkaa pehmeä voi ja sokeri keskenään.
- Lisää muna.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
- Levitä taikina voidellun vuoan pohjalle ja reunoille.
- Levitä raparperin palat pohjan päälle.
- Sekoita keskenään muut täyteainekset ja kaada vuokaan.
- Paista piirakkaa n. 20-30 minuuttia uunin keskitasolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti