keskiviikko 21. elokuuta 2013

Raparperi-mansikkapiirakka

Raparperilinjalla jatketaan... :) Tämän ohjeen löysin Pullahiiren blogista ja päätin testata sitä tulevia juhlia silmällä pitäen. Ja oli muuten todella hyvää! 


Pohja 
3 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
4 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
1 ½ dl vettä
150 g voita 

Päälle 
noin 4-5 dl raparperia pilkottuna
noin 3 dl mansikoita pilkottuna
60 g voita
noin 2 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria

- Vatkaa munat ja sokeri keskenään. 
- Sulata voi ja siirrä sivuun jäähtymään. 
- Kiehauta vesi. 
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisäile ne vuorotellen kuuman veden kanssa vaahdon sekaan sekoitellen. 
- Lisää lopuksi voisula joukkoon. Sekoita massa tasaiseksi. 
- Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (20x30 cm). 

- Pese raparperit ja pilko ne pieneksi. 
- Pilko myös kohmeiset mansikat puoliksi. 
- Ripottele raparperit ja marjat piirakan päälle. 

- Sekoita lopuksi huoneenlämpöinen voi, vehnäjauhot sekä sokeri ja vaniljasokeri keskenään. Nypi ne. Jos seos tuntuu liian pehmeältä/sulalta, niin lisäile vielä hieman vehnäjauhoja. 
- Ripottele seos raparperien ja mansikoiden päälle.

- Paista 175 asteessa noin 25-30 minuuttia. Piirakkaa ei kannata ylipaistaa eli heti kun cokctailtikkuun ei tartu tikkutestillä märkää taikinaa, on piirakka valmis. 
- Tarjoile vaniljakastikkeen kanssa tai ihan sellaisenaan.


1 kommentti: