sunnuntai 11. elokuuta 2013

Mustikkakakku

Hei pitkästä aikaa! 

Blogipäivitykset ovat olleet pienellä kesätauolla, vaikka keittiössä onkin jauhot pöllynneet silloin tällöin. Usein herkut ovat vain kadonneet parempiin suihin niin nopeasti, ettei niitä ole ehtinyt kuvata. :)

Tällä kakulla herkuteltiin ystäväpariskunnan luona maukkaiden grillivartaiden jälkeen. Idea on otettu täältä, mutta tein pieniä muutoksia ohjeeseen.




Pohja:
200 g Digestive-keksejä
75 g voita sulatettuna

Täyte:
2 dl vispikermaa
1 prk (200 g) vaniljarahkaa
n. 2 dl vaniljavanukasta
reilu ½ dl sokeria
8 liivatelehteä
400 g (2 ps) (pakaste)mustikoita

Koristeluun esim. tuoreita mustikoita, mustikanvarpuja tms.

- Vuoraa 20-22 cm:n irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla tai laita vuoan reunat suoraan tarjoilualustalle. Suihkauta vuokasprayta vuoan reunoille, jotta kakku irtoaa siististi.
- Murskaa keksit ja sekoita ne voisulan kanssa. Painele keksipohja vuoan pohjalle tai tarjoilulautaselle. Laita pohja jääkaappiin kovettumaan täytteen valmistuksen ajaksi.

- Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään.
- Vatkaa vispikerma vaahdoksi.
- Lisää vaahtoon vaniljarahka, -vanukas ja sokeri.
- Soseuta mustikat. Mikäli käytät pakastemustikoita, sulata niitä ensin hetki mikrossa tai kattilassa.
- Kuumenna osa soseesta lähes kiehuvaksi, purista liivatteista vesi ja sulata liivatteet soseen joukkoon. Yhdistä mustikkasoseet ja lisää ne täytteeseen.
- Kaada täyte pohjan päälle ja laita kakku jääkaappiin hyytymään ainakin 3 tunniksi.
- Koristele kakku.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti