torstai 16. toukokuuta 2013

Sweet sixteen

Pieni kummityttöni täytti jo 16-vuotta ja häntä juhlistimme viime lauantaina perheen kesken. Tarjolla oli mm. suolaista parmesaanikakkua ja suklaa-raparperikakkua. 



Suklaa-raparperikakku on tehty Sacher-kakun ohjeella, mutta väliin laitoin kerma-mascarpone-raparperihilloke-täytteen. Suklaakuorrutteen alla on niin ikään itse tehtyä raparperihilloa.


Mansikat oli espanjalaisia, kotimaisia kun saa vielä hetken odottaa. :)

 


Parmesaanikakku (Ohje lainattu Kinuskikissalta.)  
Taikina
200 g parmesaanijuustoa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
¾ dl timjamisilppua
2 munaa
200 g turkkilaista jogurttia (käytin Bulgarian jogurttia)
1 dl oliiviöljyä


Pinnalle
timjaminoksia


- Raasta parmesaani karkeaksi raasteeksi. Sekoita parmesaaniraaste, vehnäjauhot, leivinjauhe, suola, mustapippuri ja silputtu timjami keskenään. Lisää munat, jogurtti ja oliiviöljy. Vaivaa kädellä tasaiseksi.


- Voitele ja jauhota vehnäjauhoilla kakkuvuoka (tilavuus n. 1 ½ litraa). Kaavi taikina vuokaan.

- Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia. Kumoa pian paiston jälkeen. Koristele ennen tarjoilua timjaminoksilla. 

Paljon paljon onnea murulleni! <3
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti